Persoonlijke verhalen

Het gaat niet altijd goed op vakantie

Zo ook niet bij mij….. Op elke reis is er wel iets dat verkeerd gaat en wat je niet had gepland. Zo raak ik altijd wel iets kwijt of maken we rare momenten mee, dat maakt je vakantie ook weer leuker en heb je thuis altijd iets leuks te vertellen en kunnen ze om de meeste gebeurtenissen hard lachen.


Cuba

het park wat ik helaas moest over slaan door de griep

Op Cuba werd ik na de eerst week ziek. Griep en keelontsteking zorgde ervoor dat ik niet met de groep mee kon naar het natuurpark. Met nog drie andere reizigers bleef ik bij het hotel. Op een gegeven moment werd er aan de deur geklopt en stond de gids voor de deur. Dan denk je toch aardig dat hij voor zijn reizigers in het hotel blijft om voor ze te zorgen. Na de vragen hoe het met mij was en waar ik last van had, begon hij over mijn mooie blauwe ogen, vroeg wat ik van zijn bruine ogen vond en of ik wou lezen wat zijn ogen mij vertelde. Ik stond even met een mond vol tanden en wist niet wat ik moest doen, maar hij wou mij gerust stellen dat ik alles tegen hem kon zeggen en straks bij hem kon lunchen. Dus vertelde ik hem maar dat ik me heel slecht voelde en terug naar bed ging. Gelukkig kwam Dinand een paar uur later weer bij het hotel en vertelde hem deze rare gebeurtenis maar overtuigde Dinand ervan dat hij als gids langs al zijn reizigers ging om te kijken hoe ze zich voelde. De laatste dag heb ik aan mijn medereizigers gevraagd of hij ook bij hun aan de deur was geweest. Die ochtend had niemand onze zorgzame gids gezien en was ik blij dat we de laatste dagen zonder gids nog even van het mooie Cuba konden genieten.

Zuid – Afrika

Hier raakte ik mijn creditcard kwijt

Mijn eerste rondreis alleen. Geweldig was dat maar ook spannend om de eerste keer alles zelf te moeten ondernemen. Die ochtend bij het ontbijt werd mijn reis toch iets spannender. Ik kwam erachter dat ik mijn creditcard kwijt was. Mijn eetlust was weg en ik ging meteen nog een keer mijn huisje doorzoeken, na niks gevonden te hebben gooide ik mijn koffer( die al bij de bus stond te wachten ) op de kop. Mariana ( de gids ) vroeg wat ik kwijt was en nadat ik vertelde over mijn creditcard liet ze een chauffeur de route rijden die we de dag ervoor hadden gereden om wild te spotten. Alle reizigers zochten mee en vertelde me of ik alles had gecontroleerd. ‘Tuurlijk had ik dat’ Ook je rugtas? Mijn rugtas? die stond nog bij het ontbijt. Het vakje waar mijn paspoort in zat, zat ook mijn Creditcard goed opgeborgen, want stel je voor dat je hem kwijtraakt.

Lapland

Een liefdevolle foto naar mijn val

Magisch winter wonderland verleent zich ervoor om een paar mooie foto’s te maken. Boven op de piste lag de sneeuw als een witte deken over het landschap heen. Hier moest even een foto samen gemaakt worden. We liepen hier helemaal alleen, dus dan het fototoestel op de rugtas en binnen 10 seconden naar de plek rennen. Dat ging bijna goed! Vol met mijn snufferd in de sneeuw! Snel weer opstaan om die foto te maken, met dank aan mijn val hebben we er een prachtige spontane foto voor terug gekregen.

Sardinië

de zee egel verwijderen

Tegenover ons hotel op Sardinië hadden we een mooi strand. Gezellig met toeristen en de lokale bevolking. Na onze trip naar Bosa dachten we gezellig te relaxen aan het strand. Beetje afkoeling konden we wel gebruiken dus meteen de zee in. We merkten al snel dat er veel rotsen in het water lagen, ik viel al meteen met mijn kont in het water en Dinand stootte zijn teen. We waren er wel klaar mee hup naar onze strandlakens. Dinand zijn teen begon al direct te branden en hij zag er zwarte puntjes in. Gelukkig zat de EHBO dicht bij ons, Dinand liep er naar toe om te vragen of ze iets voor hem konden doen, in de tussentijd begon mijn voet ook te branden en als ik het zand weg wou vegen kreeg ik kleine pijnprikkels. Ik wou mij niet laten kennen en vroeg aan Dinand of ze hem geholpen hadden. Waarschijnlijk was het een zee-egel en de puntjes moesten verwijderd worden maar konden hem daar niet bij helpen. Een aardige Nederlandse man zag ons bezig en vroeg ‘gestoken door de zee-egel’? Meneer had dit ook meegemaakt, hij vertelde dat naast ons hotel een apotheek zat en we daar alles konden halen. Zijn jullie alletwee gestoken? Dinand keek naar mijn voet en zag bij mij ook een rode huid en zwarte puntjes.

Bij de apotheek verstond de man geen engels dus dan maar de voet op de balie. gelukkig had hij alles op voorraad. We waren niet de eerste die daar door een zee-egel geprikt waren.

Nog wel een maand nadat wij terug waren van onze vakantie, hadden wij een mooie herinnering aan de zee-egel.

TIP! Neem waterschoentjes mee!

2 reacties Voeg de jouwe toe
  1. Reizen is niet altijd een pretje nee. Smerige hotelkamers, pech onderweg, oplichters; vroeg of laat krijgt iedereen er wel mee te maken. Ach joh, zolang je er zelf geen blijvende schadeaan overhoudt hoort het ook een beetje bij. En het levert over het algemeen nog een goed verhaal voor het blog op ook! 😀😀

    (Zo kwamen wij ooit eens met zomerbanden onder de auto in een dikke sneeuwstorm terecht. Dat was al geen pretje maarin de bergen werd het helemaal een ramp. Zie link mocht je interesse hebben voor het hele verhaal❄🐧🚘♨☺)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *