Cochem // Wild en Attractiepark Klotten

Al jaren als we naar Cochem rijden zie ik het bord van Wild en Freizeitpark Klotten staan. Elk jaar roep ik daar wil ik nog eens kijken. Dit jaar was het zover. Van een wildwaterbaan die je vanaf 25 meter hoogte naar beneden brengt tot oog in oog met een beer staan. Dit park heeft heel veel te bieden zowel voor jong als oud.

Geschiedenis

Als klein meisje was ik al eens op het park geweest, Toentertijd was er alleen het wildpark. Op ongeveer 30 hectare grond werden dieren uit de hele wereld in hun natuurlijke levensvoorwaarden verzorgd. In 1995 werd het park over genomen door de zonen. Die kwamen met het idee om er ook een attractiepark bij te maken. Zo hebben de zonen afgelopen jaren niet stil gestaan en zijn er steeds meer attracties bij gebouwd. In 2010 werd er een valkerij opgericht.

Freizeitpark

Toen wij het park in kwamen lopen zijn we als eerst richting de attracties gegaan. M’n broertje had het briljante idee dat het nu nog rustig was bij de attractie’s zo vroeg in de ochtend. We begonnen rustig bij een schommel waarbij je je aan een touw in beweging bracht en zo steeds hoger de lucht in ging.

rustig aan beginnen op de schommel

Motorschommel Komet

De grotere kinderen 😉 hadden vooral lol bij een soortgelijke schommel de Komet. Hierbij moet je ook aan een touw trekken en daardoor komt de schommel in beweging. Hoe vaker aan het touw getrokken wordt, hoe hoger de schommel.

Motorschommel Komet

Waterglijbaan met rubberbootjes

De hoge glijbanen waren ook bij ons een groot succes. Vroeger was dit al leuk met onze eigen ouders en opa’s en oma’s. Nu kon ik met mijn eigen neefjes van de glijbanen af. Vooral de glijbaan met het water was een groot plezier met de warmte. Met een bootje ga je pijlsnel naar beneden.

De waterglijbaan

Klottitoren

Één van de leukste attractie’s waarbij je zelf je spierkracht moet gebruiken om het in gang te zetten vond ik de Klottitoren 9 meter naar boven. Als beloning krijg je een geweldig uitzicht over het park.

Uitzicht over het park

Dinand had hier iets meer moeite mee, zo draaide hij een rondje mee beneden omdat hij niet wist hoe hij uit het stoeltje kon komen. Kwam goed hoor, hij kon gewoon de grote zwarte knop niet vinden die midden tussen de twee stoeltjes duidelijk aanwezig was.

Selfie op 9 meter hoogte

Wildwaterbaan “Zum Rittersturz”

Nu gingen we voor het echte werk. De wildwaterbaan gaat over een lengte van 240 meter en vanaf het 25 meter hoge startpunt naar beneden met een snelheid van 75 km per uur. Dit moesten we proberen! Lourens mijn neefje bleef buiten staan om ons op de foto te zetten. Met z’n vieren zouden we het bootje instappen. Het bleef ook bij het bootje instappen. Er mag maar 2 keer 100 kilo in het bootje. We gaan met zijn allen of we gaan niet, dus deze spectaculaire attractie hebben we overgeslagen.

De wildwaterbaan

Achtbaan “De gloeiende rit”

Voordat de kinderen zich konden uitleven in de speeltuin en wij wat verkoeling zochten met een ijsje zochten we eerst nog de adrenaline op bij de achtbaan. Tijd voor een selfie was er niet want voor je het weet ging je steil naar beneden en werd je van links naar rechts geslingerd. Met een slappe lach stapte we uit de achtbaan. Gelukkig had Lourens nog een mooi foto van ons gemaakt.

Hysterisch in de achtbaan

Er waren nog veel meer leuke attractie’s maar omdat we ook nog door het wildpark wouden lopen besloten we dat we genoeg adrenaline hadden om de attractie’s te laten voor wat het was en de dieren te gaan bezoeken.

Je kan ook een ritje met de kabelbaan maken

De Valkerij

We liepen eerst door de valkerij, waarbij we een mooi uitzicht had over de heuvels maar vooral onder de indruk waren van de grote vogels. Zo vind je er buzzard, torenvalken, uilen, Cordillera-arend en niet te vergeten: drie gieren. Twee keer per dag worden er vliegshows gehouden, deze hebben wij helaas niet bij kunnen wonen.

De arend

Wildpark

In het Wildpark leven meer dan 50 verschillende soorten wilde dieren. Het is ee combi van een dierentuin en kinderboerderij en de dieren leven op grote oppervlakte. Bij de wilde zwijnen waren er veel jongen geboren, zo kon je zien hoe moederzwijn haar kids te eten gaf en de rest van de zwijnen ruzie maakten om het eten dat in de modderpoel schijnt te liggen.

Moederzwijn die haar kids te eten geeft

Zo vindt je er ook damherten, hangbuikzwijnen, struisvogels, maar ook wasberen en steenbokken.

zo vind je o.a. ook herten in het wildpark

De Grizzly beren waren toch wel de blikvangers. Deze 3 broers waren als wezen gevonden nadat hun moeder was omgekomen bij een brand. Om 2 uur gaan ze de beren voederen en mogen de kinderen helpen de groente en het fruit naar de beren te gooien. Hierbij krijg je ook uitleg over de beren. Ik was te druk om naar de beren te kijken dus heb weinig meegekregen van het verhaal. Buurman beer was al meer dan 50 jaar oud, terwijl beren gemiddeld 35 jaar oud worden.

Éen van de drie Grizzly beren

Eind van de dag besloten we om nog wat te drinken in het restaurant waar je een prachtig uitzicht hebt over het moezelgebied. Ook in het park heb je genoeg eet en drinkgelegenheden maar daar heb je niet dit uitzicht bij 😉

Onder genot van een drankje genieten van het uitzicht

Informatie

Het park is te bezoeken van half 10 tot 6 uur. Er zijn kleine aanpassingen in de openingstijden per seizoen, dit kan je weer vinden op hun site.

Er is genoeg parkeergelegenheid bij het park maar wat ook leuk is om de auto in Cochem neer te zetten en met de stoeltjeslift naar het park te gaan. Het is ongeveer 15 minuten lopen vanaf de stoeltjeslift naar het park.

Ook is je hond meer dan welkom ( wel aangelijnd ). Zo staan er op verschillende plekken drinkbakken voor de hond. Bij de valkerij is je hond niet welkom maar ook daar hebben ze aandacht en een speciale plek waar je je hond even achter kan laten.

Ook je hond is welkom in het park

De toegangsprijzen vind je hieronder.

De toegangsprijzen

Wil je meer weten over Wild en Freizeitpark, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *