De Warsteiner Wereld

De Warsteiner Brouwerij ligt heel typerend in Warstein in het noordelijke gedeelte van Sauerland. Warsteiner is één van de bekendste bieren uit Duitsland. Werelwijd wordt dit bier in 60 landen verkocht. Een reden om eens in de magische wereld van Warsteiner te kijken.

Vanuit ons hotel in Bad Wunnenberg hadden ze gereserveerd, zo konden we vanuit huis meteen doorrijden naar het bezoekerscentrum in Warstein. De brouwerij zelf heeft de mogelijkheid om in het Gastehaus Warsteiner Welt te verblijven of met de camper op het terrein van het bezoekerscentrum te staan. Om 2 uur zouden we een rondleiding krijgen over het grote terrein. Bij aankomst meld je je bij de receptie en tot de tour begint kan je alvast een Warsteiner nemen of rustig beginnen met een kop koffie. Mijn oog viel op de Warsteiner shop en natuurlijk kon ik het niet laten om iets mee te nemen.

Museum Warsteiner

De Brouwerij

De Warsteiner brouwerij, opgericht in 1753, is uitgegroeid tot een van de grootste familiebrouwerijen in Duitsland. In deze tijd staat Catharina aan het hoofd van het familie bedrijf. Catharina is de 9e generatie die zich houdt aan de tradities en kernwaarden die de Warsteiner brouwerij tot een succes maakt. Leuk om te weten is dat elke brouwerij in Duitsland zich moet houden aan het reinheidsgebod. Bier mag in Duitsland alleen gerst, water en hop bevatten. Om succes te behouden moet er geïnvesteerd worden, zo hebben ze een eigen privéspoorweg, containerterminal en energiecentrale. In 2015 is de brouwerij uitgeroepen tot de meest duurzame bedrijf van Duitsland. Nog steeds experimenteren ze in het Warsteiner Brew Academy voor nieuwe smaken.

De rondleiding

Om 2 uur werd de groep bij elkaar geroepen en kon je een koptelefoon krijgen voor de vertaling Engels of Nederlands. Alles wordt in het Duits vertelt. Je wordt meegenomen naar de belevenis bioscoop “Rotarium”. Het ronddraaiende plateau neemt je als bezoeker mee door de geschiedenis van de oude brouwerij, vervolgens stap je in een bezoekerstrein die tijdens een rit van 60 minuten je meeneemt langs alle processen. Ik stond versteld van de vele handelingen die gedaan moeten worden voordat het bier bij jou op de bar staat. Na de rondrit mag je in de bar tot 2 uur lang gratis drinken uit het Warsteiner assortiment. Voor koffie, thee en frisdrank moet je betalen.

Na afloop 2 uur lang Warsteiner drinken

Feiten en weetjes

  • De Warsteiner brouwerij is het hele jaar geopend
  • openingstijden maandag – zaterdag vanaf 10 uur
  • Het bezichtigingsprogramma duurt ong. 90 minuten
  • Rondleidingen zijn er om 10, 12, 14 en 16 uur
  • Prijs op maandag t/m donderdag € 12 euro en in het weekend € 15 euro.
  • Kinderen betaal je € 7 euro en onder de 6 jaar gratis.

Wil je nog meer zien en horen over de brouwerij, klik hier

Eén reactie Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *