Dingen te doen in en rondom Málaga

Hey! Daar ben ik weer, met een nieuwe blog over wat je allemaal zou kunnen doen als je naar Málaga gaat. In mijn vorige blog hebben jullie leuke (en minder leuke) typische Spaanse gewoontes kunnen lezen. Dat vond ik persoonlijk heel leuk om te schrijven, en in deze blog deel ik graag met jullie wat de mogelijkheden zijn als je Málaga komt bezoeken. 

Het oude centrum + Romeins theater en Alcazaba tour 

Zo loop je van het ene betoverende pleintje, door de kleine steegjes, naar een ander betoverend pleintje. Boompjes hier, fonteintjes daar, ze staan zo mooi in de zon te schitteren. Er zijn super veel oude gebouwen in het centrum waarvan er 1 natuurlijk de kathedraal is. Zeker de moeite waard om even naar binnen te gaan voor een paar euro. Wat ook heel mooi is, is het Romeins theater. Op zondag kan je daar gratis naar binnen. Wel vroeg heen gaan, want het wordt snel druk! Wil of kan je niet op zondag, dan kost een kaartje rond de €5 ,dacht ik. Trouwens, bij het Romeins theater kan je naar boven lopen waar je uitzicht hebt over heel Málaga. En als je dan nog iets verder omhoog loopt heb je daar een andere ingang naar het Romeins theater + daar is ook nog een museum.

Castillo

Verse markt 

Wat je meteen opvalt ,zodra je de markt binnen loopt, is dat de groenten en het fruit allemaal heel mooi gepresenteerd worden. Zo zie je dat ze dus erg trots zijn op wat ze verkopen. Je kan lekkere smoothies drinken vanaf €2, of even lekker een hapje eten tijdens het rondslenteren of op het terrasje zitten naast de markt. TIP: De olijven zijn… Héérlijk! Zo veel verschillende soorten, en zelfs als je normaal geen olijven-fan bent (zoals mijn zus vroeger), dan zou ik toch maar eens een poging wagen om te proeven. De Mercado Central de Atarazanas is open van maandag t/m zaterdag. 

Spanish fruit market
Verse markt

Musea 

In de 2 jaar dat ik hier woon ben ik nog geen één keer in een museum geweest. Ben niet zo’n liefhebber van musea en kunst (al ben ik dan wel weer creatief), maar goed, wat leuk schijnt te zijn is natuurlijk het bekende Picasso museum. Het Pompidou is ook een populair museum. Voor of na je bezoek kan je daar ook lekker een drankje met tapatje doen in de haven van Muelle Uno. Een aantal musea zijn gratis op zondagen. 

Een lijstje met verschillende musea: – Centre Pompidou – Picasso – Carmen Thyssen – Museo del Vino (Wijn museum, …kijk dat is dan wel weer iets voor mij !) Er zijn nog velen meer! 

Caminito del Rey [MUST SEE] 

Deze wandeling is heel gaaf om te doen. Wel ver van tevoren reserveren en misschien niet handig om te doen in de heetste zomermaanden. Ik heb dit pad gelopen met 2 vriendinnen uit Nederland, en wij hadden gereserveerd met een gids die je dan wat leuke geschiedenis vertelt. Wat wij dan weer niet goed hebben gedaan, is een (wij dachten goedkope) auto huren. Voor €16 per dag + bezine kosten. “Nou, koopje”, denk je. De auto zou All-in verzekerd zijn maar uiteindelijk hebben ze er nog allemaal onnodige verzekeringen bij opgeknald plus het gebruik van een kinderzitje. Nou, volgens mij heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen kinderen. Het uiteindelijke bedrag van alléén de auto kwam neer op ongveer €100. Bedankt auto verhuur bedrijf! Wat ik dus kan aanraden is een organisatie zoeken, die de tour aanbiedt inclusief vervoer. Dat kan al voor €30 todo incluido (maar dan echt). 

Caminito del Rey

Tapas tour, of natuurlijk een wijn tour en/of fietstoer (voor de echte Hollanders) 

Om zoveel mogelijk soorten Spaanse specialiteiten te proberen, zou het leuk kunnen zijn om een tapas tour te doen. Er zijn een aantal bedrijven die zoiets organiseren. Hetzelfde geldt voor een wijn tour natuurlijk. De gidsen geven ook wat informatie over de verschillende soorten hapjes en drankjes. Multitaks Tip: Je kan zélfs een fiets tour doen… inclusief tapas & wijn! Klik Hier Wees voorzichtig met fietsen en wijn drinken, heb laatst een verhaal gehoord van een gids die ik hier heb leren kennen dat ze een groep had voor een tour, en er waren een aantal mensen nogal teut geworden. Die lagen dus languit op straat! Grappig verhaal, en de gids had ook wel een leuke dag haha. 

Voor de feestbeesten onder ons Malaga By Night (Pub Crawl)

Wil je graag op stap, feesten tot 7 uur in de ochtend ,maar weet je niet waar je heen moet? Dan kan je een avondje pubcrawlen! Wat is Pub Crawl? Voor maar €10 heb je een toegangsbandje voor maar liefst 3 verschillende clubs (terwijl 1 entree al €10 is) + je krijgt 3 drankjes met een shotje. Leuke manier om mensen te leren kennen, en het uitgaans leven te ontdekken. Het begint rond een uur of 22:30/23:00 en je kan zo lang door gaan als je wilt! 

Ontdek mooie steden rondom Málaga 

In 2 á 3 dagen heb je de dingen in Málaga wel gezien. Het is nou eenmaal een kleine stad. Wat je dan kan doen is rondom Málaga steden gaan bezoeken zoals Nerja, Granada, Sevilla of Ronda. Ronda is zeker indrukwekkend en niet heel ver weg! Dit soort steden zijn ook allemaal te bereiken via organisaties die busreizen met gidsen aanbieden. Zelf ben ik 2 keer in Nerja geweest. Een heel rustig dorpje waar je fijn kan ontspannen en het strand is daar super mooi.

Sevilla

Ben je zelf wel eens in Málaga geweest en heb je een leuke activiteit gedaan die hier niet bij staat? Laat het gerust achter in de comments. Bedankt voor het lezen en tot volgende maand.

Xoxo Fia

Nieuwsgierig naar de andere blogs van Fia over haar avonturen in Malaga, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *