Happy Travel Tag

Geen moment heb ik getwijfeld toen Manon Ruitenberg mij vroeg om mee te doen aan de Happy Travel Tag. 8 leuke reisvragen wat mij weer terug doet denken aan mijn mooie reismomenten. Reisvragen waar ik soms wel even over moest nadenken en niet eens omdat het moeilijke vragen waren maar omdat er teveel mooie herinneringen zijn. Benieuwd geworden naar mijn antwoorden? Lees dan snel mijn Happy Travel Tag.

Wat is een Travel Tag ?

Een tag is een bericht waarin een blogger een aantal vragen beantwoordt, vaak met als doel de blogger beter te leren kennen via (in mijn geval) reisvragen. Als de vragen beantwoordt zijn tag je weer een andere (reis) blogger om diegene beter te leren kennen. Zo krijg je een leuke kettingreactie.

1. Wat is jouw gelukkigste reisherinnering ?

Meteen al zo’n vraag waar ik niet één een antwoord op kan geven, maar als ik dan moet kiezen is dat het moment waarbij we in Lapland heerlijk bij de open haard zaten in ons boshutje. Ik kreeg een melding op mijn telefoon dat er activiteit was voor het noorderlicht. We trokken onze warme kleding aan en liepen naar het meer iets verderop. Daar zagen we de mooie dansende bewegingen in de lucht, blijft een bijzonder natuurverschijnsel en dat op onze eerste vakantie samen, het was echt geweldig om samen mee te maken.

2. Van welke keuken word jij blij?

Dit is ook een moeilijk vraag want als ik ergens gek op ben dan is het eten. Maar of ik nou echt gek ben op een typische keuken? Ik vind het leuk om in elk land iets van de lokale gerechten te eten. Het uitgebreide ontbijt en de zoetigheden van Turkije ben ik echt dol op, in Zuid Afrika heb ik de meest lekkere vleesgerechten gehad waaronder struisvogel maar het Spaghetti ijsje in Duitsland kijk ik nu het meest naar uit.

3. Welke films die zich in het buitenland afspelen vind jij het leukst?

Dit is dan toch Eat, Pray, Love. Elizabeth (Julia Roberts) vroeg zich na haar scheiding af wat ze nu echt wil in het leven, om daar achter te komen gaat ze naar Italië, India en Bali waar ze uiteindelijk de ware liefde vindt. SATC heb ik duizendmaal terug gekeken. Ik heb ook de SATC tour gedaan in New York samen met mijn moeder. We kwamen lang verschillende plekken waar de afleveringen zijn opgenomen maar ook de film in Abu Dhabi blijft fantastisch.

4. Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Ik ben dol op muziek en eigenlijk alle muziek smaken. Zo gaat er altijd veel muziek mee op vakantie en is er altijd wel een liedje dat mij aan een land doet denken. Zo heb ik Enrique Iglesias in Las Vegas gezien en zong ik hard mee met Walking on sunshine in de auto op Sardinië. Op Cuba werden we toegezongen door straatmuzikanten met het nummer Quantanamera.

5. Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Een lekker warm vest gaat altijd mee op reis en ook het vliegtuig in. Zelfs als het overdag 40 graden is geweest kan ik het avonds nog koud hebben. Een vest is makkelijk aan en uit te doen en in het vliegtuig makkelijk als deken.

6. Van welke verzorgingsproducten wordt je blij op reis?

Meestal neem ik voor mijn gezicht een zonnebrandcreme mee met een hogere factor, zodat mijn gezicht altijd goed beschermd is. Na het douchen smeer ik mij altijd in met bodylotion van Zwitsal, echt heerlijk vind ik dat!

7. Wat doe je op het moment dat het tegen zit?

Eerst heel veel mopperen 😉 maar vaak kan je zelf niet veel aan de situatie doen en moet je je er aan overgeven. Kan ik wel wat aan de situatie doen dan probeer ik te denken in oplossingen i.p.v. problemen. Meestal zijn het ook leuke verhalen voor thuis en kan je er altijd nog lang om lachen.

8. Noem 3 redenen waarom reizen jou happy maakt.

Vrijheid maakt mij heel gelukkig, doen en laten wat ik wil en niet wetend wat de dag van morgen je zal brengen. Nergens bang voor zijn en dingen ondernemen die je thuis nooit zou doen.

Ik ben dol op fotograferen, de mooiste plekken en momenten vastleggen en na jaren het fotoboek nog eens pakken en weer genieten van je reis.

Reizen is voor mij ook een leerervaring. Zo heb ik veel geleerd over verschillende culturen en andere gewoontes. Misschien is nog wel het mooiste dat ik mezelf heb leren kennen en vooral op mijn solo reizen mezelf nog weleens tegenkwam maar daardoor ben ik zeker de persoon geworden wie ik nu ben en durf ik mijn dromen na te jagen.

En de Happy Travel Tag gaat naar…

Ik geef met veel plezier deze tag door aan Jesper van Liefde voor Reizen. Ben benieuwd naar je antwoorden waarom reizen je zo gelukkig maakt en van welke verzorginsproducten jij blij wordt ;). Veel plezier met het schrijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *