Jo_Wanderlust Reisweetjes

Wil jij Jo_Wanderlust beter leren kennen? Dan zal ik je vandaag een stukje vertellen over typische Jolanda weetjes op reis. Heb jij ze ook die “typische dingen als je op reis gaat?” 3 keer de koffer op nieuw inpakken of alles er wel inzit of een reis angst. Zo heb ik ook mijn “typische dingen” als ik op reis ga. Wil jij weten wat?

Boek kopen op het vliegveld

Zo moet ik op Schiphol altijd even een boekenwinkel binnen lopen. 9 van de 10 keer gaat er wel een boek mee het vliegtuig in en vaak ook wel 2 want waarom kiezen? Soms zijn er dagen dat er geen leuke boeken zijn, dan gaan er gewoon een stapeltje tijdschriften mee. Neeh ik schaam me er niet voor heerlijk in het vliegtuig relaxen met de roddelbladen.

Piloot checken voordat ik het vliegtuig in stap

Als ik zit te wachten bij de gate zie ik vaak de stewardessen langs lopen. Als je geluk hebt lopen de piloten er ook bij en dat is nu precies het belangrijkste van de hele vlucht. Uiteindelijke brengen zij je veilig naar een andere bestemming. En dan zou je denken lekker jong ventje in een mooi strak pak, want welke vrouw houdt niet van mannen in pak? Maar neeh ik ga voor de meeste vlieguren, uiteindelijk zijn dat toch de wat vergrijsde mannen. Zie ik hem niet langs lopen dan probeer ik een glimp op te vangen als ik het vliegtuig in stap. meestal zie je ze wel door het raampje de checklist doorlopen.

Zonsopgang Schiphol

Mijn favoriete plek in het vliegtuig, de raamstoel

Ik denk voor de meeste mensen dat de raamkant in het vliegtuig de favoriet is. Je hebt er een prachtig uitzicht, vooral met de zon op en ondergang. Voor mij is de first reason dat ik kan slapen. Nadat we de lucht in zijn kan ik binnen 5 minuten mijn hoofd tegen het raam aanleggen en slaap ik. Zo’n gave om dat te hebben 🙂

Mijn collectie schudbolletjes

Elke trip die ik maak moet ik souvenirswinkeltjes in of de kraampjes op straat langs lopen, echt een quilty pleasure voor mij. Thuis heb ik een vitrinekast vol met schudbolletjes, maar ook een kast met souvenirs uhh eigenlijk is de zolder mijn reisdomein en staat er alles wat ik op mijn reizen ben tegen gekomen plus al mijn reisboeken. Toch is het schudbolletje het belangrijkste, want ik verlaat het land niet totdat ik een schudbolletje heb gevonden. Dat is in Cuba wel gebleken, de gids vertelde me dat ze de schudbolletjes niet kende op Cuba. Voor mij is de uitdaging dan alleen maar groter om er één te vinden en natuurlijk is mij dat gelukt.

Souvenirskraam in Ljubljana

Angst voor dieren

Op mijn reizen komen ik ook veel dieren tegen. Zo heb ik in Thailand op een olifant gezeten, in Marokko een tocht door de woestijn gemaakt op een kameel en met dolfijnen gezwommen op Malta. In Zuid Afrika ging ik op zoek naar de BIG FIVE. Dan vraag je je af “angst voor dieren?” Jaa van die kleine en grote visjes die je in het water ziet zwemmen, VERSCHRIKKELIJK!! Gillend rende ik het water uit terwijl een vriendin een mooie foto wou maken van een familielid van Nemo. Of die kleine krabjes die uit het zand komen. Mijn grootste angsten op reis, dus neeh duiken doe ik echt niet!

Kamelentocht door de woestijn van Marrakech

Reizen een verslaving

Ik ben heel erg dankbaar voor alle reizen die ik mag maken en ben me ervan bewust dat dat niet voor iedereen is weg gelegd, maar wat is het afzien als mijn volgende reis pas over 3 maand gepland staat. Na 2 maanden wordt ik onrustig en ben ik de dagen aan het aftellen. Ook moet er een reis gepland staan als we terug komen van mijn volgende reis. Zal ik aan droommania lijden. Misschien eens kijken voor een afkickkliniek in het buitenland 😉 Heel eerlijk hoop ik wel dat ik ooit de rust krijg en mijn voldoening haal uit 2 reizen in het jaar, wat zullen we een geld overhouden! Maar voor nu maakt reizen mij intens gelukkig en verrijkt het mijn leven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *