Nieuw Zeeland // Huka Falls, het Nationaal Park Tongarioro en Whakahoro bezoeken.

In deze blog neem ik jullie mee naar de waterval Huka Falls, Whakahoro, het Nationaal Park Tongarioro en de hoofdstad Wellington. Deze bezienswaardigheden mag je zeker niet overslaan als je een trip door Nieuw Zeeland maakt.

Huka Falls

De Huka Falls is een waterval die steeds harder en harder gaat. Zo kan de Huka Falls in enkele seconden eenvoudig een Olympische zwembad vullen. Dus als je naar de Huka Falls gaat dan raad ik aan om er NIET in te springen. Er zijn maar weinig mensen die dat overleven. De goed getrainde kajakkers gaan nog wel eens de Huka Falls af. Je kan met de jetboot gaan op de Huka Falls. Dat is een boot die 90 km per uur gaat en hard rondjes draait op de golven. Er is een uitkijk toren waar je over de Huka Falls heen kan kijken. Ook heb je mooie plekjes om foto´s te maken. Je blijft hier meestal maar korte tijd ongeveer 15 min. Omdat je het snel gezien hebt en het is er altijd heel druk. 

Huka Falls

Whakahoro

Whakahoro ligt afgelegen van de buiten wereld. Je hebt geen bereik met je telefoon. Wel slim als je dat van te voren weet. Ik was dat namelijk vergeten door te geven aan het thuisfront. Wij sliepen bij Blue Duck Station. Hier kan je de volgende activiteiten doen, Paardrijden, Quad rijden, Karbiet schieten, Kano varen en wandelen. Ik ben zelf wezen paardrijden, je gaat ongeveer 2 uur paardrijden. Halverwege stop je op een berg met super mooi uitzicht. 

Whakahoro
Blue Duck Station

Tongarioro National Park

Dit park bestaat bekend om de Tongariro Alpine Crossing dit is een wandeling. Deze wandeling wordt gezien als een van de spectaculairste wandelingen op het noordereiland. Het loopt over een vulkanische terrein. Dit is ontstaan door de uitbarstingen van Mount Ngarahoe en Mount Tongariro. De wandeling duurt ongeveer 7 uur het is geen extreme wandeling maar je hebt wel een goede conditie nodig. Het eerste stuk is het zwaarste stuk van de wandeling. Over het eerste stuk doe je ongeveer 3 kwartier. De wandeling is 19 km. Helaas heb ik de wandeling niet kunnen doen vanwege het slechte weer. Gelukkig heb ik wel een andere wandeling kunnen maken in het park. Waar ik ook mooie plekjes heb gezien. 

Nationaal Park Tongarioro

Wellington

Wellington is de hoofdstad van Nieuw Zeeland, ze noemen de stad ook wel Windy city. De stad waar je over kan varen naar het Zuidereiland. Op een heldere dag kan je het zuidereiland zien liggen. In Wellington heb ik niet veel gedaan omdat ik erg moe was. 

In de volgende blog neem ik jullie mee op het Zuidereiland.

Meer blogs van Claudia over Nieuw Zeeland lezen, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *