Wandelen met alpaca’s, helemaal hot!

De alpaca krijgt steeds meer bekendheid in Nederland doordat er steeds meer alpaca boerderijen komen. Alpaca’s zien er onwijs schattig uit dat iedereen wel even met deze dieren wil knuffelen en daardoor staat er bij heel veel mensen het ‘wandelen met alpaca’s hoog op het lijstje van de bucketlist. Doordat het niet voor iedereen mogelijk is om alpaca’s te houden is het bezoeken van een alpacafarm daarom een uitkomst voor velen.

Het eerste uitje van The Content Trip

Hoog tijd dus om dit met eigen ogen te kunnen bewonderen. En zo vertrokken wij, de meiden van ‘The Content Trip’ begin vorige maand naar: Alpacaboerderij Vorstenbosch voor onze eerste ‘live’ meeting met deze fascinerende dieren en een overnachting in hun vakantiewoning. Deze plek leent zich onder andere uitstekend voor onvergetelijke vriendinnen/familieweekendjes. 

Voor The Content Trip was dit het eerste officiële uitje. Niet alle deelnemers kende elkaar, dus dit was in het begin best wel even spannend. Maar al heel snel kwamen we erachter dat het super goed klikte met elkaar. We zijn allemaal meiden met passie voor ondernemen en wij daardoor hadden we elkaar heel veel te vertellen en kwamen we er al heel snel achter dat we best wel veel gemeenschappelijke interesses hebben. De liefde voor alpaca’s is daar in ieder geval één van!

Bij aankomst werden wij direct hartelijk ontvangen door Anne, die ons direct een rondleiding door de vakantiewoning gaf en liet zien hoe alles werkte en waar we alles konden vinden. De woning is stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Hoe gaaf is het om te kunnen overnachten tussen de alpaca’s? Naast de vakantiewoning staat een klein weilandje met toen nog “hoogzwangere” alpaca’s die ons gedurende het verblijf heel nieuwsgierig bleven volgen en vooral in de gaten hielden. 

Alpacafarm Vorstenbosch

Alpacafarm Vorstenbosch is een professionele alpacaboerderij in Noord- Brabant, eigendom van Willem- Matthijs en Anne van der Aa. De boerderij is ontstaan vanuit een wens om te werken met dieren en de liefde voor alpaca’s.

Na de rondleiding in de vakantiewoning werden wij uitgenodigd voor een lekker drankje in de alpacabar. Ook de alpacabar is zeer stijlvol ingericht met uiteraard allerlei fraaie ‘alpaca’ details en de mogelijkheid om leuke souvenirs te kopen in de shop, die zich ook in de alpacabar bevindt.

de alpacabar

Daarna was het tijd om te helpen bij het voeren van de alpaca’s. Oh, wat een super leuke ervaring is dat! Alpaca’s zijn over het algemeen heel nieuwsgierig, maar toch wel een klein beetje voorzichtig. Zodra ze merken dat je iets lekkers bij je hebt (wij mochten een mengsel van bieten en voer geven) dan zijn ze totaal niet bang meer en kun je de leukste foto’s en selfie’s met ze maken. 

Activiteiten met alpaca’s 

Op de alpacafarm kun je een aantal leuke alpaca-activiteiten boeken. De Meet & Greet is daar één van. Willem- Matthijs is mede eigenaar en was onze gids tijdens de Meet & Greet, waarbij je heel knus tussen het hooi en een paar alpaca’s mag zitten. Willem- Matthijs vertelde ons allerlei achtergrond informatie over de alpaca’s en was erg geduldig in het beantwoorden van al onze vragen. Het is een hele leuke ervaring voor iedereen die stiekem heel nieuwsgierig is naar deze prachtige dieren.

Nog een andere hele populaire activiteit is: wandelen met alpaca’s. Helaas voor ons wilde het weer totaal niet meewerken en was het voor de dieren ook niet verstandig om erop uit te gaan. Toch mochten wij met een paar alpaca’s aan de lijn over het overdekte gedeelte van de farm lopen. Zo konden wij toch ook even ervaren hoe super gaaf dit is. De dieren voelen zich vertrouwd aan de lijn en lopen netjes en gemakkelijk met je mee. Tijdens het wandelen kun je heel goed contact maken met de dieren en voelen hoe super zacht hun vacht is. Het was echt een onvergetelijke ervaring en stiekem zelfs een beetje verslavend, want nu nadat we al een paar weken verder zijn hebben we allemaal zoiets van: ‘wanneer gaan we weer?’ 

Na het wandelen was het alweer tijd om een lekker restaurant in de buurt uit te zoeken. De alpacafarm ligt op een paar km afstand gelegen van Uden en ’s Hertogen Bosch waar je ruime keuze hebt in uitstekende restaurants. Wij zijn uiteindelijk terecht gekomen bij “Jansen en Jansen” waar we heerlijk hebben genoten van allerlei lekkere gerechten van de kaart.

Meidenavond

Eenmaal terug in het huisje besloten we om er echt een heerlijke meidenavond van te maken, met lekkere snacks, een glaasje wijn, kaarsjes aan, houtkachel aan en lekkere mee blèren.  YouTube-karaoke hits via de smart tv en hebben we er een super gezellige avond van gemaakt tot in de late uurtjes. Maar deze tv beschikt ook over een Netflix account, dus je kunt je er ook vermaken met een heerlijke film of serie.

De volgende dag

De volgende ochtend mochten wij na het ontbijt nog een keer helpen met het voeren van de alpaca’s en de dieren, daarna vergezellen bij hun dagelijkse speelkwartier in de wei. Oh, wat een geweldig gezicht is het om te zien hoe de dieren met zoveel blijdschap naar buiten rennen en lekker rond huppelen in de wei. Als je nog niet verliefd was…dan word je dat na het zien van het spelen in wei.

helpen met het voeren van de alpaca’s

Het was stiekem best wel moeilijk om weer richting huis te keren en de alpacafarm weer gedag te moeten zeggen. Het was zo’n leuke en bijzondere ervaring. Echt een aanrader om dit eens met vrienden of familie te doen. Uiteraard kun je ook gewoon een keer een dagje langsgaan en een activiteit boeken. Maar het vakantiehuis was toch echt even die kers op de taart.

Meld je aan bij de Content Trip Club

Wij hebben tijdens ons verblijf op de alpacafarm in ieder geval enorm veel content kunnen maken, waar wij super blij mee zijn. Kriebelt het bij jou ook, die creativiteit? Het verlangen om toffe plekken te ontdekken en om heerlijk veel content te creëren? Dan is onze ‘Content Trip Club’ dus écht iets voor jou.  Ons tweede uitje is al geweest – naar Body Worlds in Amsterdam en ons buitenlandse tripje is ook al gepland. Van 10 t/m 17 mei gaan wij naar BONAIRE. Ga jij mee? De inschrijfkosten voor het TCT-lidmaatschap zijn eenmalig €70,-

Voor meer informatie, mail gerust naar thecontenttrip@outlook.com en kijk gerust even op onze Instagram: @thecontenttrip 

Liefs en tot snel,

Lot van Santen

https://www.facebook.com/healthcoachlot/

@lotvansanten

4 reacties Voeg de jouwe toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *