Zingen en dansen in het ABBA museum

Iedereen heeft weleens gehoord van de band ABBA of kan een liedje mee neuriën. In Stockholm krijg je de kans om de bandleden nog beter te leren kennen en kan jezelf een liedje met hun opnemen. Dat wij als het gehele gezin dansend en zingend vast gelegd zijn dan moet het museum wel iets bijzonders hebben.

Ons gezin

Om te beginnen zal ik eerst vertellen dat wij als gezin niet zo extravert zijn. Bij ons is het “doe normaal dan doe je al gek genoeg”. Als gezin gingen we op stedentrip naar Stockholm. Mijn ouders waren 30 jaar getrouwd en het leek ons (de kinderen) een leuk cadeau om te geven. Wetend dat mijn ouders de muziek van ABBA geweldig vinden hadden we thuis al kaartjes gekocht zodat we niet in de rij hoefden te staan.

Het verhaal van ABBA

Het hele verhaal van ABBA wordt vertelt: Hoe ze elkaar ontmoetten, hoe hun samenwerking tot stand kwam en hoe hun carrière verliep. Zo kan je in hun studio staan en zie je een stukje terug van hun zomerhuisje. Ook de helikopter waar ze mee vervoerd werden staat er tentoongesteld en kan je zelfs in gaan zitten.

Zomerhuis van ABBA

Het museum

Bij binnenkomst kan je in het restaurant nog een drankje doen of meteen de trap naar beneden pakken, waar je uitkomt bij de collectie gitaren. Nadat je de film hebt bekeken begint de belevenis echt. Je altijd al eens één van de bandleden willen voelen? Hier is je kans. Zo kan je in de opname studio een stukje zingen van één van de ABBA liedjes of zelfs met hun samen een concert geven. Dat was echt mijn favoriet! Ook kan je leuke foto’s en meerder opnames maken. Vergeet niet je ticket te scannen, zo heb je je herinneringen van je zang en danskunsten voor altijd vastliggen. Later op de dag kan je je inloggen op hun website en alles weer terug zien.

Optreden met ABBA

De rode telefoon

Ook staat er een rode telefoon in het museum. Eens in de zoveel tijd rinkelt deze telefoon, dit is je kans op één van de bandleden echt te spreken. Alleen hun hebben het nummer van deze telefoon en ben jij misschien wel degene wie gewoon Agnetha, Frida, Bjorn of Benny aan de telefoon krijgt. Wanneer en hoe vaak de telefoon gaat is niet bekend.

De kledingcollectie

Wat ik ook gaaf vond om te zien was de kledingcollectie. Veel kleding uit de clips herken je en vooral de kledingstukken van het Eurovisiesongfestival. Wat een geweldige outfits hebben hun mogen dragen. Bij de kledingcollectie zie je ook veel gouden platen hangen, zo zie je er ook een paar die ze in Nederland hebben gekregen. Vergeet niet om ook nog even met de wassenbeelden op de foto te gaan. Die staan in dezelfde ruimte.

De kledingcollectie van het Euro

Mamma Mia

In de laatste ruimte is er vooral aandacht voor de film Mamma Mia. Zo kan je hier een huisje schilderen en wordt er veel vertelt over de musical en zijn er verschillende spellen te doen. Voordat we de laatste ruimte verlaten zingen we nog a capella met één van de bandleden.

Als je het museum uitloopt kom je door de souvenirsshop. Er is hier van alles te koop en ik vind het knap als je zonder aankoop naar buiten loopt.

Het ABBA museum

Met 2 á 3 uur ben je wel door het museum heen, maar je loopt zingend en dansend naar buiten. Als je de beelden terug ziet op hun website nadat je met de code van je tickets hebt ingelogd kan je nog eens genieten van deze geweldige belevenis. Zelfs mijn neefjes van 4 en 11 jaar hebben zich prima vermaakt.

Wil je nog meer info over het museum of de kaartjes bestellen, klik dan hier

Lees hier meer over Stockholm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *